Kotona jälleen! Reissu Moskovaan tuli tehtyä. Kaikki meni hyvin ja suuri kiitos matkaseurasta Jaanalle ja Vilille. Hauskaa oli vaikka ei kenkiä ja laukkuja päästy shoppailemaan... aikataulu oli melko kireä. Onneksi näyttelypaikan vieressä oli tavaratalo jonne saatiin rahat ihan helposti menenään. Oli siellä sellainen ostosparatiisi jossa myytiin design vaatteita mutta meidän rahat ei olisi riittänyt edes sen paikan muovikassiin joten kävimme vaan tosi nopeasti aulassa katsomassa aseistettuja vartioita ja käveltiin vähänmatkaa tosi kiiltävällä marmorilattialla. Kiva matka.

Me tutustuimme Venäläisiin parson-ihmisiin jotka olivat tosi mukavia ja ystävällisiä. Englannin kielitaito oli heillä ja meillä vähän niin ja näin mutta asiat tuli selviksi. Oli myöskin mukava huomata, että meidän parson rotuna kiinnosti kovasti. Kerttua ja Viliä kuvattiin todella paljon ja tultiin kyselemään rodusta.

Kerttu sai Espanjalaiselta tuomarilta sen SERTIn mitä lähdettiin hakemaan. Vara-cacib tuli myös ensimmäisenä näyttelypäivänä. Toisena päivänä Irlantilainen tuomari tykkäsi Kertusta muuten, mutta ei pitänyt lyhyestä turkista siksi ei sertiä tullut. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ensimmäisen päivän serti jää  odottamaan sitä kun Kerttu toivottavasti kesällä saa viimeisen Suomen sertin ja valioituu Suomessa. Sitten voimme hakea myös RUS-mva titteliä.

Vili sai sertin ja vara-cacibin molempina päivinä. Koska Vili on jo FIN mva hänestä tuli nyt myös RUS-mva. HYVÄ VILI!!

Matkalle lähdettiin Mikkelistä perjantaina klo 10. Menomatka nukuttiin bussissa ja ajettiin suoraan näyttelypaikalle. Toisena yönä Moskovassa Home-Hostellissa. Yksi vessa ja kolme suihkua 19 ihmistä 18 koiraa!! Meillä on 10hengen huone jossa yöpyi 8 ihmistä ja 8 koiraa (ajokoira, karjalan karhukoita, spanielix2, mäyris, dreeveri ja meidän parsonit) Hyvin nukuttiin vaikka sitä onkin melko vaikea uskoa. Kerttu sai nukkua minun vieressä mutta isommat koirat nukkuivat häkeissä. Paluumatkalle lähdettiin sunnuntaina ryhmäkehien jälkeen klo 19.15 ja Mikkelissä oltiin n.17.00. Siitä ajoin sitten omalla autolla 2 tuntia Hankasalmelle mökille.

Tie Moskovaan oli kuin kynnöspeltoa!!! Ihan oikeasti. Pietarin ja Moskovan lähellä tiet oli hyvät mutta se väli oli ihan kamala. Linja-autolla pystyi ajamaan yli 300km matkan vaan 30-50km/h. Ja kuvasta näkyy minkälaista liikenne oli kaupungissa niin ymmärtää miksi matka Mikkelistä Moskovaan muutamalla lyhyellä pysähdyksellä kesti 22 tuntia. Kuvassa odotellaan, että liikenne lähtee taas menemään eteenpäin. Ilmeisesti joku kolari tms. oli jossakin.. se ei meille selvinnyt. Meidän kehä alkoi lauantaina 10 olimme Moskovassa näyttelypaikalla n.8.30.